Welkom bij de cursus Diagnose Arena!

Jij hebt toegang gekregen tot de eerste week van onze cursus Diagnose Arena! In deze cursus maken we een diepe duik in het diagnose-gesprek. Stap voor stap nemen we je mee in het diagnosticeren.

 

Hieronder vind je de cursus per week uitgewerkt. Jij hebt nu t/m zondag 17 januari toegang tot alle lesstof van week 1.

 

Onze cursus bestaat uit 5 lesweken:

  • In week 1 en week 2 is er wekelijks een live Q&A om vragen te stellen over de stof en meer achtergrondinformatie te krijgen.

  • In week 3 t/m 5 is er wekelijks een live Q&A en daarnaast wekelijks een Diagnose Arena met een live patiënt (we gaan dan een diagnose-gesprek voeren met de cliënt). Iedere cursist neemt aktief deel aan het diagnose-gesprek.

  • Na week 3 en na week 4 is er een "rustweek"In deze rustweken hebben we geen live-momenten, maar kun je herhalen wat nodig is of gewoon even lekker bijkomen :-)

Je kunt alles op je eigen tempo doen, want als je de cursus eenmaal hebt gekocht blijft het materiaal tot je beschikking. Sterker nog: als de cursus weer gegeven wordt, kun je gewoon gratis weer meedoen! Je krijgt dus ook toegang tot nieuw lesmateriaal dat in de loop van de tijd wordt toegevoegd.

Hieronder vind je het cursus-overzicht. Je kunt op de rode knop drukken om naar week 1 te gaan. Je hebt tijdens de proefweek geen toegang tot de live Q&A. Veel plezier met het bekijken van week 1 en mocht je vragen hebben, laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Warme groet,

Owen en Karin

P.s.: We willen je er nog even op wijzen dat dit materiaal alleen voor privé-gebruik is. Het is niet toegestaan het te kopiëren of anderszins te gebruiken zonder onze toestemming.

header inschrijven DA links.jpg

Theoretische kennis

Week 1

In week 1 gaan we dieper in op de kennis die je nodig hebt om tot een goed diagnose-gesprek te komen. Het lijkt misschien erg voor de hand liggend (en je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord), maar deze kennis moet je echt zó uit je mouw kunnen schudden tijdens een diagnose-gesprek.

RP-P-2008-220_edited_edited.jpg

Toepassen kennis

Week 2

Hoe pas je de theoretische kennis toe in je diagnose-gesprek? Deze week gaan we o.a. in op het feit dat dezelfde symptomen bij meerdere patronen voorkomen. Hoe maak je hierin onderscheid in je diagnose? 

RP-T-1999-222_edited.jpg

Hoofdklacht

Week 3

Je leert hoe je de hoofdklacht efficiënt kunt uitvragen. Welke route volg je en hoe krijg je de meest informatie over de hoofdklacht?

RP-P-1996-124.jpg

Onderliggende klachten

Week 4

Naast de hoofdklacht zijn er vaak onderliggende klachten. Hoe onderscheid je deze en hoe positioneer je deze t.o.v. de hoofdklacht?

RP-P-1986-324.jpg

Diagnose-gesprek

Week 5

In de laatste week komt alles samen. Hoe voeg je alle elementen samen om tot een goed behandelplan te komen?

RP-P-1999-375.jpg

Diagnose-gesprek

Diagnose Arena en live Q&A

In week 1 en week 2 is er een live Q&A. Je kunt dan vragen stellen over de oefenstof. 

Van week 3 t/m 5 is er naast de live Q&A ook een Diagnose Arena. We zullen dan een diagnosegesprek met een cliënt voeren. Iedere cursist doet actief mee aan het gesprek en er is veel ruimte om vragen te stellen. Je vindt bij elke cursusweek de link naar de Q&A en/of Diagnose Arena van die week. Als je er niet live bij kunt zijn, dan kun je de replay beluisteren door op de rode knop te drukken.

Cursus-overzicht