Welkom bij de cursus Diagnose Arena!

We gaan beginnen! Wat fijn dat je je hebt ingeschreven. In deze cursus maken we een diepe duik in het diagnose-gesprek. Stap voor stap nemen we je mee in het diagnosticeren.

 

Hieronder vind je de cursus per week uitgewerkt. Je krijgt elke week een mail waarin een link staat naar de stof van de nieuwe week. Let op: na week 3 én na week 4 is er een rust-week. In deze rust-weken hebben we geen live-moment, maar kun je herhalen wat nodig is of gewoon even lekker bijkomen :-)

We hebben in week 1 en week 2 een live Q&A (via Zoom). In week 3 t/m 5 hebben we een live Q&A én een live Diagnose Arena. Je vindt bij elke week een knop met een link naar deze live-momenten. We starten de live-momenten om 19.00 uur.

Je kunt alles op je eigen tempo doen, want het materiaal blijft tot je beschikking. Sterker nog: als de cursus weer gegeven wordt, kun je gewoon gratis weer meedoen! Je krijgt dus ook toegang tot nieuw lesmateriaal dat in de loop van de tijd wordt toegevoegd.

header inschrijven DA links.jpg

Theoretische kennis

Week 1

In week 1 gaan we dieper in op de kennis die je nodig hebt om tot een goed diagnose-gesprek te komen. Het lijkt misschien erg voor de hand liggend (en je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord), maar deze kennis moet je echt zó uit je mouw kunnen schudden tijdens een diagnose-gesprek.

RP-P-2008-220_edited_edited.jpg

Toepassen kennis

Week 2

Hoe pas je de theoretische kennis toe in je diagnose-gesprek? Deze week gaan we o.a. in op het feit dat dezelfde symptomen bij meerdere patronen voorkomen. Hoe maak je hierin onderscheid in je diagnose? 

RP-T-1999-222_edited.jpg

Hoofdklacht

Week 3

Je leert hoe je de hoofdklacht efficiënt kunt uitvragen. Welke route volg je en hoe krijg je de meest informatie over de hoofdklacht?

RP-P-1996-124.jpg

Onderliggende klachten

Week 4

Naast de hoofdklacht zijn er vaak onderliggende klachten. Hoe onderscheid je deze en hoe positioneer je deze t.o.v. de hoofdklacht?

RP-P-1986-324.jpg

Diagnose-gesprek

Week 5

In de laatste week komt alles samen. Hoe voeg je alle elementen samen om tot een goed behandelplan te komen?

RP-P-1999-375.jpg

Diagnose-gesprek

Diagnose Arena en live Q&A

In week 1 en week 2 is er een live Q&A. Je kunt dan vragen stellen over de oefenstof. 

Van week 3 t/m 5 is er naast de live Q&A ook een Diagnose Arena. We zullen dan een diagnosegesprek met een cliënt voeren. Iedere cursist doet actief mee aan het gesprek en er is veel ruimte om vragen te stellen. Je vindt bij elke cursusweek de link naar de Q&A en/of Diagnose Arena van die week. Als je er niet live bij kunt zijn, dan kun je de replay beluisteren door op de rode knop te drukken.

Cursus-overzicht