Energetica van de Westerse medicatie deel 10: UVB lichttherapie

Bijgewerkt: jan 23

De zon zendt allerlei soorten licht en warmte uit, zoals wit licht (zichtbaar licht, daglicht), warmte (infrarood licht), en ultraviolet licht. Het ultraviolette licht omvat ook weer verschillende golflengten, onder andere ultraviolet-A licht (UVA) wat het deel is waar je bruin van wordt, en ultraviolet B-licht (UVB), wat zonnebrand kan veroorzaken als je er te lang in zit.

Zonlicht en vooral het ultraviolet B-licht (UVB), blijkt een genezend effect te hebben op tal van huidziekten.


In zonnebankcentra wordt UVA gebruikt om bruin van te worden. UVA- licht wordt ook gebruikt om huidziekten mee te genezen, maar dat werkt alleen als de lampen zeer veel UVA produceren. Bij huidziektes worden lichtcabines die smal-spectrum UVB uitzenden het meest gebruikt.

Tijdens de UVB therapie sta je in een lichtcabine (als alleen je handen en/of voeten moeten worden belicht, waarbij alleen je handen/voeten belicht worden). Afhankelijk van uw huidtype (licht of donker, blond of brunette, makkelijk verbrandend of niet) wordt een belichtingsschema bepaald. In het begin sta je heel kort in de cabine. Bij ieder volgend bezoek wordt de belichtingstijd langzaam opgehoogd om verbranding te voorkomen. De huid wordt 2 keer per week belicht. De duur van de UVB- kuur is per persoon verschillend, maar kan 2-3 maanden bedragen. Om de ogen te beschermen moet tijdens de lichtbehandeling een beschermende bril gedragen worden.

Deze vorm van therapie geeft vaak snel resultaat maar heeft Chinees gezien ook bijwerkingen welke te zijn vergelijken met die van radiotherapie. De lichttherapie brengt namelijk Hitte in het lichaam en deze Hitte droogt de Vloeistoffen uit(het Bloed en het Yin)

Omdat er gewerkt wordt met hogere doseringen kan lichttherapie ook Hitte toxines het lichaam inbrengen.Als de lichttherapie gestopt wordt komt deze hitte snel naar boven en verschijnt de uitslag opnieuw en kan zelfs erger zijn dan voordat je begon met de lichttherapie.Ook een hogere gevoeligheid van de huid treedt vaak op. Als iemand lichttherapie ondergaan heeft is het behandelprincipe veelal Hitte toxines klaren, het Bloed koelen, de Bloedcirculatie versterken en het Bloed en het Yin voeden. Natuurlijk alles afhankelijk van het beeld waarmee de cliënt jouw praktijk binnenkomt


88 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Boosheid