Ming Men

In de literatuur is te lezen dat Qi Gong meesters acupunctuurpunten kunnen zien.

Naast deze acupunctuurpunten zien zij ook Ming Men.Ming Men blijkt volgens deze 'zieners' gelokaliseerd te zijn in de beide Nieren en Ming Men heeft dezelfde vorm als een Nier en een grootte van ongeveer 1/3 van de Nier. Er zijn dus 2 plekken waar Ming Men zich bevindt!

Tussen deze 2 plekken vinden vibraties plaats in de vorm van 7 trillingslijnen die meer naar boven toe vibreren als naar onderen.Deze vibraties zorgen voor een connectie tussen beide plekken en vromen de wortel van het leven. In de Nan Jing wordt dit beschreven als de dynamische Qi tussen de 2 Nieren.In de Nan Jing wordt geschreven dat de echte `Nier de linker Nier is en de rechter Nier de Poort van het Leven(Ming Men).

Andere artsen en geschriften geven aan dat Ming Men tussen de Nieren zit:

2 Lijnen lopen vanuit Ming Men parallel aan Ming Men naar boven toe, kruisen in de nek en eindigen in de mond.Hieruit volgt dat speeksel een belangrijke relatie heeft met Ming Men.

De route van deze Ming Men 'energie' gaat via de middelste Blaasmeridiaan waar ook de back-shu punten gelegen zijn.

De Yuan Qi(het Vuur van Ming Men) en de Yuan Jing(het Water van Ming Men) stromen naar de vijf Zang en zes Fu door middel van de Dynamische Qi die 'trilt' tussen beide Nieren en door het binnenste kanaal van de Blaasmeridiaan met de daar gelegen Back- Shu-punten naar boven stroomt. Dit voedt de Ying Qi en versterkt de Yang Qi van de vijf Zang en laat de Qi en het Bloed van de twaalf kanalen normaal circuleren. Om deze reden geloven zowel de Chinese geneeskunde als het Daoisme dat de lagere Dantian (Ming Men) de spil is van opklimmen, afdalen, openen en sluiten van de Zheng Qi. Ming Men staat bekend als de voorloper van het leven, de basis van de vijf Zang en de zes Fu, de wortel van de twaalf kanalen en de samenvloeiing van Yin en Yang.

Waar men eenduidiger in is zijn de functies van Ming Men(MM):er zijn een 7 tal functies van MM te benoemen:

MM is de bron van het Yuan Qi: het Yuan Qi is een actieve vorm van Jing, een soort katalysator bij fysiologische lichaamsprocessen.

MM is de bron van het Vuur voor alle organen: het is een soort thermostaat waardoor alle organen de juiste temperatuur hebben om optimaal te functioneren.

MM verwarmt de Onderste Warmer en de Blaas: de warmte van Ming Men is erg belangrijk bij de transformatieprocessen in de Onderste Warmer

MM verwarmt de Milt en Maag bij omzetten van voedsel.

Het Vuur van MM is erg belangrijk voor een goed seksueel functioneren, is er weinig Vuur dan zal de Jing bij mannen en de Uterus bij vrouwen sterk afkoelen en impotentie en onvruchtbaarheid veroorzaken.

Het Nier Yang heeft het Vuur van MM nodig om zijn functie van het ontvangen van Qi goed uit te voeren.

Tot slot moet het Vuur van MM stijgen om met het Hart te communiceren om het Hart te voorzien van Warmte en zodoende de Shen goed te herbergen.Wanner het Vuur van MM zwak is kan iemand depressief worden en een gebrek aan vitaliteit tentoon spreiden.

326 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven