Neuropathie na chemo( een onderzoek)

Door chemotherapie geïnduceerde perifere neuropathie (CIPN) veroorzaakt pijn- en mobiliteitsproblemen en kan een bijdragende factor zijn voor patiënten om de chemotherapiebehandeling te beëindigen of op te schorten. CIPN kan ook maanden tot jaren na het voltooien van chemotherapie bijdragen aan ongemak en verzwakking.

De meeste medische beoefenaars zijn het erover eens dat er geen effectieve medische remedie is voor CIPN (Schroder S. Meyer-Hamm G., et. Al., Acupuncture in Medicine (2011), p. 1). Een veelbelovende pilot-studie uitgevoerd in het Universitair Medisch Centrum in Hamburg Duitsland suggereert echter dat "Acupunctuur een positief effect heeft op CIPN," (Schroder S. Meyer-Hamm, Acupuncture in Medicine (2011), p. 1). De hier geciteerde studie concludeert dat studies naar zenuwgeleiding en patiënt rapport van symptomen positieve reacties vertoonden bij de patiënten die een 10 weken durende behandeltraject volgden met acupunctuur"Deze bevindingen zijn van bijzondere betekenis, aangezien PN [perifere neuropathie] anders vrijwel niet te behandelen is, maar lijkt te reageren op behandeling met acupunctuur" (Schroder S., Meyer-Hamm G., et al., Acupuncture in Medicine (2011), p. 3).

Referenties:

Schroeder, s., Meyer-Hamme, G., Epplee "Acupunctuur voor door chemotherapie geïnduceerde perifere neuropathie (CIPN): een pilotstudie met behulp van neurografie, acupunctuur in de geneeskunde (2011).

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Boosheid

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.