Trauma en ziek zijn

Ik wil , zal en kan niet beweren dat trauma dé oorzaak is van veel (ernstige) ziektes (kanker/auto immuun/burn out etc). De mens is een zeer complex wezen en er zijn allerlei aspecten die inwerken op zijn gezondheid. Inmiddels is wel bekend dat stress een belangrijke rol speelt bij gezondheidsproblemen, waaronder kanker. Bij het woord ‘stress’ wordt al gauw gedacht aan de stress van ons dagelijks leven, met hoge werkdruk en een veelheid aan verschillende taken, blootstelling aan toxische stoffen en de grote hoeveelheid eisen die het leven stelt .Daarbij wordt onverwerkt trauma(bijv verdriet) vaak vergeten als oorzaak van stress.Wie kent het niet: doorgaan, schouders recht en even flink zijn...geen tranen...) Door de stress gaat de ademhaling veranderen en komt er minder zuurstof in het lichaam waardoor er een 'ongezonde' situatie ontstaat. Onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen kristaliseren in het lichaam en gaan vast zitten in het lichaam: denk hierbij aan gevoelens en herinneringen onderdrukken, je eigen grenzen niet meer handhaven. Doorgaan voor de hypotheek......geen tijd meer hebben om eens goed met elkaar te praten. Hierdoor gaat je lichaam blokkeren en wordt je zelfherstellend vermogen aangetast en treedt er vermoeidheid op. Een diepe verbonden ademhaling dekristalisseert de vastgezette emoties, verhoogt het zuurstofnivo in het lichaam en masseert de lymfevaten tot wel 15 x zoveel als de normale snelheid. Doordat de lymfe beter terug gaat stromen ontstaat er een droge omgeving om de cel heen wat zuurstofopname verbeterd en de weefsels ontgift. verder onderzoek toont aan dat het de pre operatieve stemmingen verbeterd en de immuunfunctie van kankerpatienten verbeterd .

Ik hoor van veel clienten dat ze de 1e stap 'eng' , spannend' vonden....wat gaat er gebeuren?......wat komt er los....? Ik hoor hier in dat de mensen zich al wel bewust zijn dat er dingen spelen in henzelf maar dat ze dat gedeelte niet durven aanraken wat toch een soort wegdrukken aangeeft

Pak het op zou ik zeggen...leef je leven...bevrijdt jezelf... geef jezelf meer ruimte!

In mijn praktijk bied ik ademtherapie aan in combinatie met acupunctuur maar het kan ook zonder acupunctuur maar met drukpunten.

Met vriendelijke groet, Owen van de Ridder praktijk Zhong He Tang owen@zhonghetang.nl 0618258510


52 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Boosheid

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.