Wil jij vaardig en zelfverzekerd worden in het diagnosticeren?

De cursus start weer in september 2021

Erkenning 

vakvereniging Zhong

Cursus Diagnose Arena 

Onze cursus diagnosticeren is nu erkend door de Zhong, cat. 1

Jij krijgt dus 10 punten als je onze cursus volgt.

Om dit te vieren, kun je je deze

week nog inschrijven!!

Misschien spookt één van onderstaande gedachten wel eens door je hoofd:

 • ik voel me onzeker over mijn diagnose

 • ik weet niet welke vragen ik moet stellen, ik loop vaak vast

 • heb ik wel genoeg kennis om tot een goede diagnose te komen?

 • mijn diagnose gesprekken duren te lang

 • mede-studenten/collega's weten veel meer dan ik

 • ik heb te weinig tijd om dit allemaal te leren

 • ik eet te veel chocola als ik aan het studeren ben ;-)

Als je één of meerdere van deze uitspraken/gedachten herkent, dan is de cursus Diagnose Arena iets voor jou. Zelfs als je teveel chocola eet tijdens het studeren is deze cursus een goed begin om daar iets aan te veranderen :-)

Zonder gekheid: diagnosticeren is de basis van het therapeutschap. Je kunt natuurlijk jarenlang worstelen met je diagnose en met veel moeite je praktijk opbouwen. Maar je kunt er nú voor kiezen dat jij deze omweg niet gaat maken.

Wat kan ik verwachten van de cursus?

De cursus Diagnose Arena is een online cursus van 5 weken. Je krijgt elke week al het les- en oefenmateriaal online aangeleverd. In 5 weken nemen we een diepe duik in het diagnosticeren. Elke week hebben we 1 en vaak 2 live-momenten. Heb je weinig tijd? Je kunt ook op je eigen tempo meedoen, want je hebt ook na afloop van de cursus toegang tot al het materiaal. En je kunt alle live-momenten terugkijken. Je kunt in deze cursus dus niet "achterlopen", je bepaalt zelf het tempo. . Klik hier voor de meest gestelde vragen over deze cursus. 

Dit is wat je van de cursus kunt verwachten:

RP-P-2012-103-28.jpg

Video's

De lesstof wordt wekelijks besproken in een video. Je kunt deze video altijd terugkijken, je kunt dus je eigen tempo bepalen.

RP-P-1996-124.jpg

Printables

Je krijgt lesmateriaal in de vorm van PDF's. Je kunt dit uitprinten,  maar ook online gebruiken. Je kunt dit materiaal direct in de praktijk toepassen ter ondersteuning van het studeren.

NG-1985-7-2-130_edited_edited.jpg

Live

Diagnose Arena

Deze online diagnose-gesprekken vormen de basis van de cursus. We hebben een diagnose-gesprek met een cliënt en komen samen tot een behandelplan. Tijdens de Arena doe je actief mee aan het gesprek. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.  Kun je er niet live bij zijn? Geen nood, je kunt achteraf de replay bekijken.

RP-P-2008-212_edited.png

Onbeperkte toegang

Je houdt na de cursus toegang tot het materiaal. Hierdoor kun je op je eigen tempo de cursus volgen en altijd terugkijken. Je krijgt ook toegang tot nieuw studiemateriaal dat in toekomstige cursussen toegevoegd gaat worden. Als de cursus opnieuw start kun je gratis weer meedoen. We zorgen goed voor je :-)

RP-P-1958-353.jpg

Live Q&A

Wekelijks is er een Live Q&A. Je kunt in dit uur vragen stellen.  We gaan dieper in op de achtergronden van de lesstof. 

RP-P-1999-375.jpg

Exclusief studiemateriaal

Je krijgt exclusief lesmateriaal, waardoor je op een andere manier bezig bent met studeren. Deze online materialen zijn exclusief toegankelijk voor deelnemers aan de cursus.

RP-P-1986-324.jpg

Besloten Facebook-groep

Je gaat deel uitmaken van een groep gelijkgestemde therapeuten/studenten. Hier kun je ervaringen met elkaar uitwisselen en vragen stellen. Daarnaast zullen we regelmatig casussen plaatsen / vragen stellen. Ook zullen we interessante artikelen plaatsen over de TCM. Laten we elkaar inspireren! Je blijft tijdens de duur van de cursus lid van deze groep. Daarna kun je ervoor kiezen om lid te blijven door een abonnement cursist voor € 10,- p.mnd aan te schaffen (zie hieronder).

RP-T-1999-222.jpg

Korting op abonnement

Als cursist heb je bij ons een streepje voor :-). Iedereen die bij ons de cursus volgt/heeft gevolgd krijgt een wel heel speciale korting, klik hier voor meer informatie.

De inhoud van de cursus

RP-P-2018-698.jpg

Week 1

Theoretische kennis

 • Waar sta jij m.b.t je kennis?

 • Je krijgt exclusief studie-

       materiaal

 •  live Q&A, stel al je vragen

RP-P-2008-212_edited.png

Week 3

Uitvragen van de hoofdklacht

 • live Q & A

 • live Diagnose Arena, we maken een diagnose voor een live-cliënt en discussiëren hier samen over

 • Je krijgt oefenmateriaal over het uitvragen van de hoofdklacht zodat je je goed kunt voorbereiden op de live Diagnose Arena

RP-P-2008-220.jpg

Week 5

Het diagnose gesprek

 • live Diagnose Arena

 • live Q & A

 • we voegen alle kennis deze week samen

RP-P-1968-202.jpg

Week 2

Toepassen theoretische kennis

 • je krijgt specifiek oefenmateriaal

 • live Q&A, stel al je vragen

ChineseMedecine.JPG

Week 4

Uitvragen onderliggende klachten

 • Live Q & A

 • Live Diagnose Arena, we diagnosticeren een live-cliënt en focussen ons op de onderliggende klachten

 • Uitdagend oefenmateriaal om je voor te bereiden op de live Diagnose Arena

RP-P-1999-567.jpg

Na afloop van de cursus

Heb je blijvend toegang tot al het studiemateriaal en alle lessen. Je kunt dus blijven werken aan je diagnose. Ook heb je toegang tot nieuw studiemateriaal dat wordt toegevoegd bij toekomstige cursussen. Als de cursus opnieuw start, mag je gratis weer meedoen. We zorgen goed voor je :-)

Wat is de prijs van de cursus?

De investering die je in jezelf doet is 

€ 495,--*

                BONUS!!

Je ontvangt bij je inschrijving de

online training Master Your Multiple-Choice t.w.v. € 75,-

        helemaal GRATIS!!!

*Je kunt ervoor kiezen om in 5 maandelijkse termijnen van € 102,- te betalen. Je betaalt dan € 15,- administratiekosten.

RP-P-2005-491.jpg

Wat klanten zeggen:

H.C., cursist Diagnose Arena 2020

"Enorm leerzaam, veel afwisseling in de opdrachten.  Ik moet soms wel opletten, omdat sommige dingen net anders worden uitgelegd dan dat ik ze moet leren.  Maar dat is ook wel goed, want dan word je even geprikkeld om uit te zoeken hoe het nu precies zit.  De live-momenten zijn ook echt een waardevolle toevoeging! Ik vind de duur ook perfect; door het te beperken tot een uur (met kleine uitloop, maar dat mag) beperk je je wel echt tot de kern en word je gedwongen om door te werken en niet te lang bij een bepaald onderdeel te blijven hangen.  Ik vind het een heel fijn tempo. "  

D., cursist Diagnose Arena 2020

"Ik vind jullie cursus een meerwaarde naast de opleiding die ik volg. Zoals ik eerder had aangegeven heb ik net het basisjaar achter de rug en hebben we vooral heel veel theorie gekregen. Jullie cursus is heel praktisch gericht waardoor je meer en meer vertrouwd geraakt met hoe je best je cliënt uitvraagt. Dus ik vind het echt wel top hoe jullie de cursus aanpakken."

J.B.

"Beste Owen, Ik wil je alleen even erg bedanken voor je inzet om TCM begrijpelijker te maken. Ik heb al veel meer duidelijkheid gekregen rondom diagnose stellen, zowel van de blogs als van het e-book. Hierdoor heb ik mijn motivatie weer een heel eind terug gekregen om door te gaan. Ik denk erover om mij nu weer opnieuw te verdiepen in de kruiden. Dit had ik on hold gezet, omdat ik vond dat mijn diagnosestelling tekort schoot."

D.S.

"Dank je  wel nog voor de arena van afgelopen vrijdag.  Heel fijn dat we actief mee konden doen.  Dat maakt het zo leerzaam. Je krijgt even de  tijd om zelf na te denken ipv meteen over te nemen wat je voorgekauwd krijgt"