Veelgestelde vragen over de cursus Diagnose Arena

Ik ben net begonnen aan mijn studie, is het dan niet te druk om deze cursus erbij te doen?


Er is geen beter moment om mee te doen aan deze cursus dan tijdens je studie! Je kunt je door de cursus beter voorbereiden op je examens en tentamens. Daarnaast oefen je al veel in het diagnose-proces, dit helpt je bij het beginnen van je eigen praktijk. De cursus Diagnose Arena is online en jij kun je helemaal op je eigen tempo volgen. Alle live momenten kunnen je terugkijken via de replay die binnen 24 uur op de site wordt gezet. Ook als je niet bij de live momenten aanwezig bent, kun je toch je vragen naar ons mailen, we beantwoorden deze dan tijdens de live calls. We zorgen goed voor je ;-) Mocht het je toch even teveel worden dan kunnen we je gerust stellen: als je eenmaal de cursus hebt gekocht, kun je gratis meedoen als de cursus weer wordt gegeven. Je houdt dus blijvend toegang tot al het materiaal en de cursus.
Ik heb al langere tijd een praktijk, is deze cursus dan wel geschikt voor mij?


Wij zijn van mening dat herhaling van stof "verdieping" geeft. Zelf hebben we bij het maken van deze cursus ook weer geleerd. De theorie van de cursus is echt de nodige basiskennis voor de diagnose. Als je praktijk voert, heb je deze kennis (als het goed is) al paraat. Waar we in de cursus de meeste aandacht voor hebben, is het volgen van het juiste pad in het diagnose-proces. Welke vragen stel je en waarom stel je ze? Welke vragen zijn relevant en welke hoef je niet te stellen? We geven een handvat voor het volgen van de rode draad in je gesprek, dit geeft jou de mogelijkheid om efficiënt en effectief te diagnosticeren. Merk jij dat je in de praktijk nog wat onzeker bent over je diagnose? Zou je persoonlijke begeleiding willen bij jouw manier van diagnosticeren? Dan is de cursus Diagnose Arena geschikt voor jou. Er is veel ruimte voor persoonlijk aandacht.
Wanneer zijn de online-momenten?


In week 1 en 2 hebben wel elke maandag een live Q&A. Hier kun je al je vragen stellen. In week 3 t/m 5 hebben wel elke maandag een live Q&A en elke woensdag een Diagnose Arena (een live diagnose bij een cliënt). We beginnen altijd om 19.00 en eindigen om 20.00 uur.
Ik kan niet bij de online-momenten aanwezig zijn, is het dan wel zinnig om de cursus te doen?


Als je er niet bij kunt zijn tijdens de live-moment, geen probleem! Binnen 24 uur vind je de replay van de calls, die je op je eigen moment kunt terugkijken. Mocht je vragen hebben, dan kun je deze vóór de call naar ons mailen, we behandelen jouw vragen dan tijdens de live-momenten. Zo kun je toch actief meedoen, terwijl je er niet "live" bij bent.
Hoeveel tijd moet ik voor de cursus vrijmaken per week?


Het is helemaal aan jou hoeveel tijd je aan de cursus wilt besteden. Er is elke week minimaal 1x een uur live en in de laatste week 2x 1 uur. Je kunt deze ook bekijken via de replay. Wat betreft het lesmateriaal: het is natuurlijk fijn als je het materiaal al hebt doorgenomen voordat we de live-momenten hebben, maar het is niet noodzakelijk. Ook als je de stof niet hebt bekeken, kun je gewoon meedoen aan de live Q&A of de Diagnose Arena. Het gaat erom dat je het proces van de diagnose gaat doorgronden. Dit bespreken we uitgebreid tijdens de live calls. Hoeveel tijd jij aan je parate kennis wilt besteden, dat bepaal je helemaal zelf. En........van het luisteren naar elkaar leer je erg veel!
Ik vind diagnosticeren nog er moeilijk, ik heb nog te weinig kennis, kan ik dan wel meedoen?


Ons motto: leren door te DOEN! Ook als je nog maar net begonnen bent, is het juist verstandig om mee te doen. Tijdens de online Diagnose Arena hoef je niet bang te zijn om fouten te maken. We nemen de diangose samen door en we helpen elkaar. Dus als je vastloopt, neemt een andere cursist het van je over. Daarnaast is Owen er natuurlijk om je te helpen. We bieden je een veilige setting om in alle vrijheid te oefenen met je diagnose.
Als ik achter raak in de cursus, kan ik dat dan inhalen?


In de cursus Diagnose Arena kun je niet achter raken. Je hebt de stof altijd tot je beschikking (ook na de 5 weken) en je kunt alle live-momenten terugkijken. Jij bepaalt je eigen tempo. En mocht het je onverhoopt niet lukken om de cursus te volgen, geen paniek! Als je eenmaal de cursus hebt gekkocht, kun je gratis medoen als de cursus weer wordt gegeven. Dus alle kans om je diagnose vaardigheden te verbeteren!
Krijg ik 1:1 les?


Nee, de cursus Diagnose Arena is een online groepscursus. Wel hebben we veel tijd voor persoonlijke aandacht. Je vragen zullen altijd beantwoord worden. Tijdens de online Diagnose Arena besteden we aandacht aan elke cursist en komt ook iedereen aan bod.
Ben ik ook abonnee als ik de cursus heb gekocht?


Per 1 augustus kun je abonnee worden van de Diagnose Arena. Je krijgt dan elke maand insprirend oefenmateriaal en je kunt elke maand meedoen aan de live Diagnose Arena. Dit abonnement staat los van de cursus. Voor onze cursisten hebben we wel een voordelig abonnement samengesteld. Hier vind je alle informatie.
Ik wil de cursus graag in delen betalen, kan dat?


In principe betaal je de cursus voor aanvang via de website. Mocht je de cursus in 2 delen willen betalen, dan kan dat. Stuur dan een mail naar: tcmlover@tutamail.com en we regelen het voor je.
Wat vinden cursisten van de cursus?


Hier vind je de testimonials van onze cursisten. (daar zijn we heel blij mee :-))